Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
25-04-2022

HAURIA DE VENDRE O EMPENYAR?

HAURIA DE VENDRE O EMPENYAR?
És totalment normal tenir aquest dubte i més encara havent-hi situacions personals tan diverses com protocols de les botigues tan diferents entre les unes i les altres. En aquest article aclarirem tot allò essencial d'una manera força resumida.
 
Primer de tot, que quedi clar que sempre es pagarà més per una venda que per un empeny, bàsicament pel factor de la temporalitat. El valor dels articles varia amb el temps tant a l'alça com a la baixa i els comerços es resguarden en el cas dels empenys, ja que en estar obligats durant un període de temps determinat a custodiar les joies sense possibilitat de comercialitzar-les corren el risc de perdre diners si no es cobreixen amb un marge de prevenció que sol rondar entre el 15% i el 20% aproximadament, és a dir, per una venda de 1.000€ es podria fer un empeny de 850€ i 800€ respectivament.
 
En quins casos és recomanable vendre i en quins empenyorar?
Per respondre a aquesta pregunta adequadament cal ser realistes amb la situació personal de cadascú, els empenys només cal fer-los si es té alguna previsió d'ingressos en un període de temps relativament proper, sinó podria entrar en un cercle viciós de deute infinit. No oblideu que es tractaria d'una situació molt similar a un préstec el qual haurà de pagar unes quotes de renovació fins que aconsegueixi recopilar de nou els diners que se li han lliurat.
 
On hauria de vendre i/o empenyorar les meves joies?
En el cas de vendre doncs evidentment qui li pagui millor, però si es vol estalviar temps a la selecció avui en dia gràcies a Google pot veure les valoracions de les empreses a través de l'experiència d'altres clients. Les bones ressenyes són difícils d'aconseguir, ja que les persones per regla general no es molesten a donar la seva opinió quan és positiva, però quan es tracta de males experiències tenen més facilitat de fer-ho per advertí a altres usuaris com a represàlia. Per això Google és una gran guia per a tot potencial client.
 
Respecte als empenys, sí que destacarem dos punts fonamentals a tenir en compte: El primer, que la recuperació i les renovacions tinguin un preu raonable i segon, i potser més important, que les polítiques siguin flexibles, és a dir, que per que es venci un contracte automàticament no se’l quedi l'empresa o si es necessités una ampliació de contracte perquè s'han revaloritzat les seves joies es pogués fer sense necessitat de recuperar-les prèviament o un llarg etcètera de situacions diferents que necessiten solucions diferents i no protocol·litzades. Moltes empreses del sector són molt estrictes amb el que estipulen els contractes, com per exemple els terminis de temps, si es perd el full d'un contracte o qualsevol altre imprevist que no es contempli i no per això és just que perdi les seves joies per no tenir-los en compte…
 
En el nostre cas no hi ha protocols estrictes encara que així ho indiqui als contractes, sempre optarem per les resolucions més justes per a ambdues parts i sempre tractarà la seva situació amb la mateixa persona perquè no hi hagin malentesos.
 
Esperem veure'l aviat i una salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat