Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
11-05-2022

MACROECONOMIA 2022

MACROECONOMIA 2022
De moment 2022 no es presenta sent un any fàcil, encara que probablement hagi deixat de ser-ho des de fa força temps. Tot i així destacarem que es comença a notar un inici de recessió després del canvi de polítiques dels bancs centrals en pujar els tipus progressivament pretenent aturar la inflació, que ja supera el 10% de mitjana, quan el discurs principal era que seria una cosa transitòria. El que passa és que sent el deute mundial tan desorbitat, afegim el factor que finançar-se sigui encara més car i el resultat és que els diners circulants siguin més escassos, que en definitives comptes repercuteix tant a empreses com a particulars. Les matèries primeres de primera necessitat han pujat considerablement incrementant els costos de tota la indústria, i per si fos poc tot això, està damunt la taula el conflicte bèl·lic de Rússia i Ucraïna, que no té pinta que es solucioni a curt termini, limitant el lliure comerç i forçant diverses empreses a canviar les seves relacions comercials encarint encara més una economia ja força malmesa. Es podria afegir també la paràlisi que està patint part de la Xina per la tornada d'un gran nombre de casos de Covid, però la finalitat d'aquest article és deixar clara la multifactorietat que hi ha a tota l'economia mundial dificultant enormement desenvolupar anàlisis predictives per a tots nosaltres.
 
Pel que fa a l'or, la plata i el platí que són les matèries primeres del nostre sector, malgrat la volatilitat recent, presenten un moviment horitzontal a hores d'ara. Sí que van pujar força quan es va iniciar la guerra actual d'Europa, però ha tornat a baixar almenys de moment. Nosaltres som optimistes que recuperarà la tendència alcista donat l'escenari macroeconòmic, però cal ser cautelosos.
 
Finalment, encara que no sigui la nostra especialitat també destacarem que les criptomonedes, fent més èmfasi a Bitcoin, porten aproximadament un 20% d'acumulació negativa des de començament d'any, sobrepassant fins i tot les baixades dels principals índexs borsaris i consegüentment descartant que tingui un comportament com a valor refugi a diferència dels metalls destacats a l'anterior paràgraf.
 
Els nostres gestors ens han deixat clar a adoptar una mentalitat més conservadora fins a veure com es va desencadenant tot en el transcurs del temps i si finalment es dóna alguna llum verda que els bancs centrals aconsegueixen apaivagar l'impacte de la seva intervenció ho esmentarem en propers articles.
 
 Una cordial salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat