Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
25-05-2023

TIPUS D'OR SEGONS LA ZONA GEOGRÀFICA

TIPUS D'OR SEGONS LA ZONA GEOGRÀFICA
Abans d'endinsar-nos en els tipus de joieria que hi ha, seria essencial destacar que el format d'or més típic del món és indiscutiblement el lingot compost d'or de 24k o 999mil·lèsimes, l'equivalent a màxima puresa. Poques vegades s'aplica aquesta puresa en joieria i en comptades ocasions monedes o medalles. Aquestes últimes per regla general solen ser d'or 21'6k o 900 mil·lèsimes, l'equivalent a una puresa del 90%. Anys enrere eren usades per comprar coses cares i per contra les monedes de plata o coure eren les usades per a transaccions del dia a dia.
 
Un cop aclarit quin és l'or que mundialment es fa servir i es feia servir com a forma d'acumulació de riquesa o inversió, ja podem indicar el tipus d'or més típicament usat en joieria en funció de la zona geogràfica:

 

  • Països Europeus: l'or que nosaltres fem servir igual que els nostres països germans és el que anomenem or de llei o el que és el mateix or de 18k o 750mil·lèsimes, el motiu principal és perquè l'or és dels metalls més tous que hi ha i per donar durabilitat a les nostres joies el fet que siguin un 75% d'or permet que el restant 25% se li puguin afegir metalls més durs i resistents. D'altra banda, Grècia potser sí que utilitzi amb més freqüència un or més baix de llei, concretament l'or de 14k o 585mil·lèsimes.

 

  • Països Asiàtics i Africans: l'or que normalment utilitzen sol ser de 22k o 916mil·lèsimes, és fàcilment reconeixible i diferenciat del que normalment s'usa a occident per ser realment molt groc. Tant és la seva brillantor que nosaltres en estar acostumats a pureses més baixes podria fins a generar-nos la sensació d'estar observant bijuteria, quan realment les seves joies tenen més or que el nostre i no ens hauria d'estranyar ja que la major quantitat de mines del món són allà.

 

  • Països Americans: probablement sigui on hi hagi més varietats de pureses en joieria, ja que solen utilitzar el 18k o 750mil·lèsimes, però també lleis més baixes com la de 14k o 585mil·lèsimes i la de 9k o 375mil·lèsimes. Això probablement és degut a la divergència de riquesa i pobresa entre els països membres.

 

  • Rússia i països veïns: típicament usen l'or de 14k o 585mil·lèsimes i el motiu no ho hem aconseguit esbrinar amb exactitud, encara que creiem que podria ser degut a tenir un històric ideològic comunista i així donar més accés a la compra de joies d'or a els seus habitants.

 

 

 

Una cordial salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat