Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
16-12-2019

COM SABER SI UNA JOIA DE LUXE ÉS AUTÈNTICA I SI LA HE COMPRAT A BON PREU?

COM SABER SI UNA JOIA DE LUXE ÉS AUTÈNTICA I SI LA HE COMPRAT A BON PREU?

Alguns dels nostres clients es pregunten com poden saber ells mateixos si una joia és bona o no sense haver d'acudir a un especialista com nosaltres perquè analitzin els respectius articles i donant per fet que moltes de les nostres eines i coneixements no estan a l'abast de particulars, us donarem uns petits tips per poder orientar mínimament, com també saber si estem comprant i venent a bon preu o pel contrari pretenen vendre'ns alguna cosa sobre valorada.

 

Al fer referència a "Joies de Luxe" estarem indicant exclusivament l'Or i el Platí que donada la seva semblança podríem catalogar com els metalls preciosos més valorats del món i que s'empren majoritàriament per a la fabricació d'aquestes. Respecte a la Plata la comentarem en articles posteriors que sens dubte també es mereix un bon escrit, però sense més embuts aquests serien els punts a seguir per a l'anàlisi de l'Or i el Platí;

  • Aquests metalls són molt densos, és a dir pesen molt per l'espai que ocupen i a més no s'imanten en el 99% dels casos... Així que passar un imant per sobre ajudaria a descartar amb facilitat, encara que no sigui un indicatiu definitiu, ja que certa bijuteria també no és imantada.
  • Seguint amb l'anàlisi, efectuar una lleugera osca a la peça que s'estigui analitzant hauria de mostrar un color uniforme entre l'exterior i l'interior, en altres paraules s'ha de veure exactament igual i a més no hauria de costar ratllar-los, ja que aquests materials són molt tous...
  • En el cas de peces que siguin antigues, l'or i el platí no es deterioren... Si el color estigués desgastat o en les cantonades aparegués un color verdós, clarament no es tractaria ni d'or ni de platí.
  • Finalment, aquestes joies, especialment les d'última generació, solen tenir un gravat numèric de tres xifres així indicant la puresa que tenen, per exemple el més comú en el cas de l'or és 750 mil·lèsimes, que es correspon a 75% d'or o que és el mateix 18k, sent aquest últim el més comú de tots, almenys a occident.

 

Fins aquí és el màxim al que un particular pot arribar a analitzar les seves joies... La resta d'anàlisis es realitzarien amb àcids en diferents dissolucions, els quals no solen estar disponibles per al públic, així que aquests coneixements són els únics que podríem oferir-los, esperem que els serveixin d'ajuda.

 

Dit tot això, com saber si s'ha comprat a bon preu... Aquest punt es difícil de respondre, però sí que hem vist cert patró que recomanem tenir molt en compte i és el següent... En el 100% dels casos que hem vist de clients haver comprat en grans superfícies que gasten molt en màrqueting i publicitat els cuals no podem esmentar, però si li vénen noms al cap probablement siguin aquests mateixos... Venen "molt Car", ja que vostè no compra la joia únicament... compra la joia i la marca... Ha de saber que la marca en moltes ocasions no es valora i si tingués la necessitat de vendre aquest tipus de joies en algun moment, molt probablement es vegi en la situació de mal vendre en comparació al preu que ha pagat per elles... Si vol comprar joies a un preu just els recomanem el comerç minorista sense cap dubte i per descomptat compari preus, però no pensi que per ser una gran marca està comprant millor, perquè la realitat ens ha demostrat que és tot el contrari. L'engany si es pot considerar com a tal, sorgeix en la compra, no en la venda.

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat