Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
03-11-2022

PREU DE L'OR EL 2022

PREU DE L'OR EL 2022
Ja és a punt d'acabar l'any i el preu de l'or ha mantingut clarament una tendència baixista des de l'abrupta pujada que hi va haver després de l'inici de la guerra Rússia i Ucraïna. Aquesta va presentar una pujada a principis d'any d'un 15% i el que portem del mateix s'ha mantingut el preu lateral amb lleugeres baixades, fins a acumular un descens d'un 10% des del màxim històric. Tot i així, alguns Bancs Centrals estan apostant per la inversió en or en aquest escenari actual que molt probablement acabarà reprenent les pujades un cop la FED relaxi les dures mesures monetàries.
 
Altres elements econòmics que també han patit caigudes al llarg de l'any han estat la majoria de borses mundials, la majoria de criptodivises com Bitcoin i la majoria de metalls. En contrapartida, el dòlar s'ha valoritzat notablement, els bons sobirans de múltiples països també i finalment les matèries primeres relacionades amb l'energia i l'alimentació.
 
Tots aquests registres són deguts principalment a les polítiques econòmiques restrictives per les contínues pujades de tipus esperant neutralitzar com més aviat millor la inflació que de mitjana segueix estant al voltant del 10%, fins que no s'assoleixi aquest objectiu probablement les tendències anteriorment destacades seguiran el seu curs i per això es pot confirmar que estem enmig d'un període de recessió que teòricament es començarà a relaxar a partir del proper any.
 
Aquest article és merament divulgatiu i les finances personals com les seves estratègies respectives haurien de tenir en compte més factors per a la presa de decisions.
 
Una cordial salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat