Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
08-04-2022

ROBATORIS A CASES I CARRERS

ROBATORIS A CASES I CARRERS
Hem redactat nombrosos articles respecte de joies, or, plata, pedres precioses i rellotges, però mai sobre la delinqüència que hi ha darrere d'aquests articles de valor i les mesures de seguretat que hi ha per intentar evitar compra/vendes procedents de receptació. En aquesta ocasió volem compartir amb el lector tot el nostre coneixement respecte a aquest tema, havent recopilat força informació d'experiències de clients nostres.
 
La finalitat és intentar prevenir males experiències i els que ja estiguin submergides en alguna de ser realistes amb la seva situació. Els punts següents són els que hem considerat més importants:
 
1.- Primer de tot, intentar prevenir l'exhibició és un punt fonamental, mai no saps qui pot estar observant-te o amb qui podries creuar-te. Si tot i així es vol exhibir articles de valor, almenys que sigui en llocs on no tinguin mala fama.
 
2.- Tots els articles de valor que no tinguin referència, com són marques concretes amb números de sèrie i altres elements identificatius, caldria verificar o incloure la seva distinció per una simple raó. És l'única manera de poder recuperar-los en cas de robatori o pèrdua, ja que les botigues de compra venda com la nostra estan obligades a registrar una descripció detallada de cada article presentat, igual que la identificació de la persona que els ven. Posteriorment es presenta tota la documentació a la policia per ser contrastada amb les denúncies que tinguin recopilades.
 
3.- Si li han robat o ha perdut un article de valor que pugui ser identificat com hem assenyalat a l'anterior punt, denuncia'l com més aviat millor… Les botigues tenen l'obligació de custodiar totes les joies que els hagin venut durant un període de 15 dies, l'agilitat en aquesta situació és fonamental.
 
4.- Hi ha diversos grups criminals que arriben a ser fins i tot especialistes tant en la identificació com en la usurpació de béns de luxe, ja sigui a les cases o al carrer. Moltes vegades saben molt bé el que estan fent i per tant recomanem sistemes de seguretat com caixes fortes o alarmes als domicilis i respecte als robatoris al carrer tenir present per on caminem, amb qui anem acompanyats i saber qui camina al voltant nostre per així intentar estalviar-nos un bon disgust. Tampoc no es tracta d'anar per la vida amb por, però sí atents, encara que es tracti d'una cosa evident no ho és i alguns dels nostres clients així ens ho han senyalitzat en destacar que els van agafar desprevinguts.
 
5.- Si li ha robat un amateur que hagi decidit vendre en una botiga de compra venda d'or o similar i vostè ha efectuat la denúncia, es realitzarà la tasca per part dels Mossos de retenir aquests articles i tornar-los-hi al més aviat possible, però si en cas contrari li han robat professionals que generalment tenen els seus propis mitjans de venda sense passar pels registres obligatoris de les botigues, seria en aquest cas molt complicada la seva recuperació. Les autoritats pertinents dediquen molts recursos a desmantellar aquestes organitzacions, com recentment va passar aquest darrer mes de Març de 2022 a tres botigues de Barcelona, ​​però lamentablement molt probablement segueixi havent-hi més. Això no obstant, almenys cada vegada els serà més difícil aconseguir vendre-les sense que siguin interceptades.
 
 Una cordial salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat