Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
05-08-2021

TRACTAT DE BASILEA III

TRACTAT DE BASILEA III
El nou Tractat Bancari Internacional Basilea III, canvia substancialment la categorització de l'or, pretenent evitar una altra crisi global. Els bancs centrals estan tornant a intensificar les compres d'or físic que es mantindrà en les voltes de les institucions a diferència d'abans que podien tenir-lo de forma no assignada o en paper.
 
Els bancs s'enfronten a nous requisits de liquiditat, portant a molts inversors a esperar que els bancs es desanimin a negociar contractes a termini d'or a Londres i contractes de futurs en Comex. Això pot portar a una major volatilitat dels preus i, al marge, alguns clients bancaris que han tingut comptes d'or i plata sense assignar buscaran mantenir la seva exposició comprant lingots físics.
 
Aquests nous canvis també es produeixen en un moment d'inflació monetària accelerada i és molt probable que la combinació dels dos esdeveniments faci pujar el preu.
 
De moment, recapitulem que des de finals de 2018 fins a mitjans de 2020 l'or va presenta una pujada del 40%, seguidament va corregir fins a gairebé un 20% al febrer de 2021 i ara sembla haver reprès pujada de gairebé un 10%. Situant-nos en una pujada acumulada del 30%.
 
Veurem que succeeix durant aquest any i el que ve ...
 
Un cordial salutació!

Contacte

INFORMACIÓ Protecció de Dades. Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per correu electrònic. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets ainfo@calabriaoro.es.Informació Addicional: Pot ampliar la informació a Política de privacitat